Monday, December 3, 2012

Quick update : of doorgift and dress

Bismillahirrahmanirahim

Hi B2Bs! 
Sorry sorry sorry sangat9 sebab dah lama biar blog ni berhantu . hihi. I am so busy with work stuff  (i baru kena transfer to a new Ministry) sampaikan my wedding preps sedikit terabai.  Eh bukan sedikit ye, mmg tak buat ape pun lagi. Last week baru keluarkan kain untuk nikah dalam lemari tapi belum lagi hantar tailor. time constraint. 

Oklah ape2 pun I nak ucap JUTAAN TAHNIAH BANYAK2 kepada Cik Naja Mohamad yang cantik cun melecun in my e-day dress! we never met in person tapi alhamdulillah the dress fits her very well sbb naja pun petite mcm i. She's very happy masa terima dress tu and she's loving it! Thanks for the trust my dear. =)

pretty!

tahniah naja. naja dah jadi kawan yuyu =)

Ok kedua, untuk B2Bs. nak cakap pasal WEDDING DOORGIFT plak. as you all know (pd yang tahu la hihi), i am a hijab entrepreneur at this virtual online store. 

Baru-baru ni for my brother's wedding, his main idea for doorgift is to give something useful to all guest (boleh guna/boleh pakai ulang2 gitulah kiranya). So, we decide untuk bagi pashmina.


Congratulation to my sis in law Kak Ain =)
She's so pretty in ARI Couture dress!


Guess what?Tentulah tetamu kami suke dan tertarik dan excited much! Lagipun ni kira first time la kat area i bagi pashmina...mungkin sebab tu guest suke sgt. hihi.

Untuk save kan bajet sikit, kami tak bubuh dalam paper bag pun sbb tau orang akan buang juge.
Ikat dgn ribbon satin and thats it. Ok la sebab semua tetamu bawak handbag kan. Yang lelaki kami bagi mini praying mat. =)


Untuk B2B yang berminat nak bagi pashmina untuk wedding (VIP doorgift pun ok kalau taknak bagi semua tetamu) atau apa-apa event pun, boleh email yuyu di yuyuhakussoaziz@gmail.com atau verylawa@gmail.com untuk dapatkan quotation. Jgn risau pasti berbaloi-baloi tau :)

Min order 50 pcs je. =)
Pashmina ni dijual pada harga RM10 sehelai dekat luar tapi yuyu kasi harga jauh lebih rendah.
Nak siap2 ikat camni pun boleh =)

Price starts from RM6.90/pc and it goes as low as RM4.90/pc for 700pcs or above.


I personally LOVE the idea of giving out pashmina to the guest tapi my brother dah curik idea i hihi nanti i nak bagi apeeee? takkan nak bagi sama sbb beza majlis kami just 6 months camtu...hOhO. kena pikir lagi.

Hmm before I finish, nak mohon bantuan B2Bs tersayang untuk sebar-sebarkan ye pasal doorgift ni. hehee

Psstt: B2B yg ada Instagram bolehlah kiranya kita follow memolow ye. cari i @YUYUAZIZ, I selalu update mcm2 kat dlm tu. ngehe.

Till my next update,
assalamualaikum! 

XOXO.

5 comments:

IWJ said...

Wahh...bagus la idea bg pashmina.. mula2 saya igt nak bg sejadah sahaja. tp dah ada pashmina ni..boleh la ada dua door gift untuk wedding nnt.

Tq for the ideas :)

Diyana said...

menariknya bg pashmina...
hehe

orked violet said...

best nye.as Los as RM4.90 (beLow RM5). Sya ingt nk bg as door gift nikah La!

tp 4.90 tu utk 700pcs ke atas kan/ Sya nk dLm 50 je.. kene cr geng La cmni! huhu

orked violet said...

Dear, Sya add link bLog kamu kt blog Sya.nnti kLw ade promo ker, new items ker, post La ek. boLeh Sya jadik among the earliest to know.hehehe

Ijiyu said...

Hi sya , thanks for that. yuyu pun link n follow sya.

kalau serius nak blh nego2 lagi ;)

Yang Berkongsi

Barakallahu lakuma wabaro ka 'alaikuma wa jama'a baina kuma fi khair

Daisypath Anniversary tickers

Next HoneyMoon

Daisypath Anniversary tickers