Tuesday, December 4, 2012

Plan and Prepare

Bismillahirrahmanirrahim.

This is just another quick boring update before hayya alassolah Zohor.
.
.
.
Lately I am soooo in Wedding Preps mood hinggakan tak dapat nak focus keje. Sorry work ;( 
This SHOULD'NT happen I know. 
Tapi banyaknye benda tak buat lagi.
and less than 6 months left! ;(

1. Photog tak book lagi, baru survey2 tanya price.
Korang budget untuk Photography berapa ye?
RM2500 ok ke?

2. Barang Hantaran pon non-beli lagi. Baru beli satu je telekung from Bella Ammara.
Blh bukak fb dorang kalau nak tgk. 
Saje beli telekung bewarna sbb sebelum ni semua koleksi telekung kaler putih je.

3. Paling I risau pasal MUA.
Iji insist on MUA prmpuan jgk. Hoho susahnye nak cari.
I know few of them with big names/ experienced MUA dekat area Kelantan ni tapi they didn't accept services untuk mekap saje sbb my wedding will be held during peak season i.e school holiday...kalau nak mekap kena ambik pakej. I dont want package from bridal sbb I nak tempah baju on my own and pelamin? pelamin I gigih nak DIY. ntah sempat ntah tak.

4. Alang2 cakap pasal pelamin, I tersangatlah suka pelamin by ARI. sangat fall in love and I find none of bridal dkt area I blh buat the same/90% same. kalau pun ada, mahal sgt quote sampai 3.5k only for pelamin ye. I think I boleh spend up to 2k kalau DIY plus Iji, my uncle and brother said they are willing to help with the pertukangan part i.e stage etc. But I kena pakat jugak dgn bridal untuk sewa kerusi je. I hope I can realise this. Kalau I tak sempat alamatnye kenalah SEWA jugakkk. This part is quite challenging since I am staying far from my family. kena ulang alik balik kampong sokmooo.

5. For wedding attire, warna tema dan design belum decide tapi dah ada some ideas cuma need to discuss further. For this very very important part, alhamdulillah I rasa lega sikit sebab I've contacted a young designer who offers affordable price untuk I. I dah tgk her artworks and I rasa dia talented, artwork dia cantik bagi I. I hope we both can work well. I know its a lil bit risky to trust on newcomers tapi kalau nak harga ok engage their service. Designer mahal2 tu tak mampoooo nak melaburkan duit2 I yang tak banyak mana ni untuk dorang. We (read: yuyu and iji) finance everything (except for foods) for the wedding sbb taknak susahkan family so pandai2 lah rancang duit ye dak. Avoid berhutang ye.

Sorry for the language its too rojak.
Assalamualaikum.
Till our next date darling.
Bye xoxo ;)

Psst: ESOK NAK BUAT PROMO DOORGIFT PASHMINA FOR 10 PERSONS TERAWAL YG BUAT TEMPAHAN. Best price ever! Wait ya!

Monday, December 3, 2012

Quick update : of doorgift and dress

Bismillahirrahmanirahim

Hi B2Bs! 
Sorry sorry sorry sangat9 sebab dah lama biar blog ni berhantu . hihi. I am so busy with work stuff  (i baru kena transfer to a new Ministry) sampaikan my wedding preps sedikit terabai.  Eh bukan sedikit ye, mmg tak buat ape pun lagi. Last week baru keluarkan kain untuk nikah dalam lemari tapi belum lagi hantar tailor. time constraint. 

Oklah ape2 pun I nak ucap JUTAAN TAHNIAH BANYAK2 kepada Cik Naja Mohamad yang cantik cun melecun in my e-day dress! we never met in person tapi alhamdulillah the dress fits her very well sbb naja pun petite mcm i. She's very happy masa terima dress tu and she's loving it! Thanks for the trust my dear. =)

pretty!

tahniah naja. naja dah jadi kawan yuyu =)

Ok kedua, untuk B2Bs. nak cakap pasal WEDDING DOORGIFT plak. as you all know (pd yang tahu la hihi), i am a hijab entrepreneur at this virtual online store. 

Baru-baru ni for my brother's wedding, his main idea for doorgift is to give something useful to all guest (boleh guna/boleh pakai ulang2 gitulah kiranya). So, we decide untuk bagi pashmina.


Congratulation to my sis in law Kak Ain =)
She's so pretty in ARI Couture dress!


Guess what?Tentulah tetamu kami suke dan tertarik dan excited much! Lagipun ni kira first time la kat area i bagi pashmina...mungkin sebab tu guest suke sgt. hihi.

Untuk save kan bajet sikit, kami tak bubuh dalam paper bag pun sbb tau orang akan buang juge.
Ikat dgn ribbon satin and thats it. Ok la sebab semua tetamu bawak handbag kan. Yang lelaki kami bagi mini praying mat. =)


Untuk B2B yang berminat nak bagi pashmina untuk wedding (VIP doorgift pun ok kalau taknak bagi semua tetamu) atau apa-apa event pun, boleh email yuyu di yuyuhakussoaziz@gmail.com atau verylawa@gmail.com untuk dapatkan quotation. Jgn risau pasti berbaloi-baloi tau :)

Min order 50 pcs je. =)
Pashmina ni dijual pada harga RM10 sehelai dekat luar tapi yuyu kasi harga jauh lebih rendah.
Nak siap2 ikat camni pun boleh =)

Price starts from RM6.90/pc and it goes as low as RM4.90/pc for 700pcs or above.


I personally LOVE the idea of giving out pashmina to the guest tapi my brother dah curik idea i hihi nanti i nak bagi apeeee? takkan nak bagi sama sbb beza majlis kami just 6 months camtu...hOhO. kena pikir lagi.

Hmm before I finish, nak mohon bantuan B2Bs tersayang untuk sebar-sebarkan ye pasal doorgift ni. hehee

Psstt: B2B yg ada Instagram bolehlah kiranya kita follow memolow ye. cari i @YUYUAZIZ, I selalu update mcm2 kat dlm tu. ngehe.

Till my next update,
assalamualaikum! 

XOXO.

Yang Berkongsi

Barakallahu lakuma wabaro ka 'alaikuma wa jama'a baina kuma fi khair

Daisypath Anniversary tickers

Next HoneyMoon

Daisypath Anniversary tickers