Tuesday, December 4, 2012

Plan and Prepare

Bismillahirrahmanirrahim.

This is just another quick boring update before hayya alassolah Zohor.
.
.
.
Lately I am soooo in Wedding Preps mood hinggakan tak dapat nak focus keje. Sorry work ;( 
This SHOULD'NT happen I know. 
Tapi banyaknye benda tak buat lagi.
and less than 6 months left! ;(

1. Photog tak book lagi, baru survey2 tanya price.
Korang budget untuk Photography berapa ye?
RM2500 ok ke?

2. Barang Hantaran pon non-beli lagi. Baru beli satu je telekung from Bella Ammara.
Blh bukak fb dorang kalau nak tgk. 
Saje beli telekung bewarna sbb sebelum ni semua koleksi telekung kaler putih je.

3. Paling I risau pasal MUA.
Iji insist on MUA prmpuan jgk. Hoho susahnye nak cari.
I know few of them with big names/ experienced MUA dekat area Kelantan ni tapi they didn't accept services untuk mekap saje sbb my wedding will be held during peak season i.e school holiday...kalau nak mekap kena ambik pakej. I dont want package from bridal sbb I nak tempah baju on my own and pelamin? pelamin I gigih nak DIY. ntah sempat ntah tak.

4. Alang2 cakap pasal pelamin, I tersangatlah suka pelamin by ARI. sangat fall in love and I find none of bridal dkt area I blh buat the same/90% same. kalau pun ada, mahal sgt quote sampai 3.5k only for pelamin ye. I think I boleh spend up to 2k kalau DIY plus Iji, my uncle and brother said they are willing to help with the pertukangan part i.e stage etc. But I kena pakat jugak dgn bridal untuk sewa kerusi je. I hope I can realise this. Kalau I tak sempat alamatnye kenalah SEWA jugakkk. This part is quite challenging since I am staying far from my family. kena ulang alik balik kampong sokmooo.

5. For wedding attire, warna tema dan design belum decide tapi dah ada some ideas cuma need to discuss further. For this very very important part, alhamdulillah I rasa lega sikit sebab I've contacted a young designer who offers affordable price untuk I. I dah tgk her artworks and I rasa dia talented, artwork dia cantik bagi I. I hope we both can work well. I know its a lil bit risky to trust on newcomers tapi kalau nak harga ok engage their service. Designer mahal2 tu tak mampoooo nak melaburkan duit2 I yang tak banyak mana ni untuk dorang. We (read: yuyu and iji) finance everything (except for foods) for the wedding sbb taknak susahkan family so pandai2 lah rancang duit ye dak. Avoid berhutang ye.

Sorry for the language its too rojak.
Assalamualaikum.
Till our next date darling.
Bye xoxo ;)

Psst: ESOK NAK BUAT PROMO DOORGIFT PASHMINA FOR 10 PERSONS TERAWAL YG BUAT TEMPAHAN. Best price ever! Wait ya!

5 comments:

NURUN said...

tempah la pakej dkt butik luniey bakal isteri apek bola sepak tu.

cik mah said...

bgus2 ade plan...t kn survey bnyak2 sikit..br dapat yg terbaik n puas hati tau...

orked violet said...

biLe wed date yuyu??

eh, esok ek??haaa...suke2 =)

Ijiyu said...

NURUN: tq nurun. dh penah tanye kak la (mak yuni) jgk tp x sure kalau mekap saje dia accept ke tak..

CIK MAH: ye cik mah, nnti kite share ye kt sini.

SYA: wedding on may or jun 2013. exact date still tgh discuss.

Cik Jelita said...

hi cik yuyu...im b2b dari kelantan jugak.baru je follow u...visit my blog here
http://cikjelita899.blogspot.com/

Yang Berkongsi

Barakallahu lakuma wabaro ka 'alaikuma wa jama'a baina kuma fi khair

Daisypath Anniversary tickers

Next HoneyMoon

Daisypath Anniversary tickers