Thursday, February 14, 2013

Of preps: Wedding Dress (again)

Bismillahirrrahmanirrrahim


Salam all. :)

Fuhh lama betul  i tak update pelabuhanmimpikita nih. So sorry tak sempat (cliche je kan) sebab i bz dengan work stuff and my side business HERE. Business, Law and Wedding are all my current addiction! Susahnya nak manage all by myself! ;(

Unluckily, in the midst of chasing all of those three priorities, I left out my wedding preps part. Sekarang bila tinggal kurang 3 bulan nak kawen I baru menggelabah! Ye, sangat-sangat gelabah! Paling I gelabah bab BAJU KAWEN. Once dah buat baju yang lain I think I can manage.

Update.

I have done nothing as yet. Yes nothing apart from RESEARCH here and there. Bab research on wedding dresses (the most important part of my wedding as emphasized earlier on) usah cakap memang thorough habis sampaikan i rasa boleh dah nak jadik fashion designer nih tinggal lagi tangan ni tak reti menjahit. hehehe. perasan!

I have thousands over gambar wedding dress yang cantik2 sampaikan family I pun dah pening sebab I selalu tanya pendapat they all which is which yang sesuai dengan I. Tu baru bab design, bab kaler pulak I pening jugak. Dah 2x i pegi Jakel sekadar untuk tengok2 kaler then I balik. I menci this character in myself, I am very very indecisive. Kalau bab guide orang, I can convince people..tapi bila I punya sendiri, I jadi haru! Kesian!

Takpelah, ni final ye. Terpaksa sebab dah last minute.

This weekend I nak pegi beli kain dah. Once that part is done, I can no longer change my mind anymore. Kena proceed je dengan that design, that colour. Apart from colour, yang paling penting untuk diambik kira ialah BENTUK BADAN. Ye, design yang cantik dekat orang lain tak semestinya cantik pada kita. 

I am petite. Height about 149cm and weight 43kg je.

kalau sebelum ni I nak empire cut dress sebab I taknak nampak kecik or kurus
 (more or less macam e-day dress i tapi version lagi kembang with added details)
sekarang I jatuh cinta dgn dress ni pula.
sape tak suke, ARMA punye design bikin ribut dalam hati! haha.

Ok ke kalau petite macam I pakai ni? and the colour? I suke tapi macam 'lari' sikit drp mindset I sejak dulu I nak wedding in pastel colours. heehehe. macam2 ! :P

Please bear with me...and OPINION PLEASE... :)

*pic credit to ARMA COUTURE.


3 comments:

Cik Puan Tqah said...

pengantin tu kwn tqah.. wedding kt dewan felda kj..hihihihi..lawa baju ni... kurus pakai pe pon cntik dear

Ijiyu said...

hi tqah :) oh ye ke, i ambik pic dekat page arma...cantik kan baju dia. i penggila dress kembang ni boleh terpikat nak tukar selera haha. maybe sbb colour dia bold kot, nampak menyerlah. asked arma's staff, dress ni 5K upahnye...glup.

Alyn said...

Alyn rasa okay je kalau takut nampak rendah bole pakai wedges 4 inch or heels. sbb alyn pn rendah jgk & kurus. alyn maybe plan empire cut dress kot for nikah :)

Yang Berkongsi

Barakallahu lakuma wabaro ka 'alaikuma wa jama'a baina kuma fi khair

Daisypath Anniversary tickers

Next HoneyMoon

Daisypath Anniversary tickers