Monday, August 26, 2013

Aku Seorang Isteri :)

Bismillahirrahmanirrahim.

Rupa-rupanya...
kawen ni tersangatlah BESTTT!

Cett...ayat pertama killer sangat...haha saje nak memberi galakan kepada adik-adik, gadis-gadis, teruna-teruna yang belum kawen tu...cepat-cepatlah kawen ye... ;)

Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah syukur ke hadrat Allah, majlis semuanya berjalan lancar. Yuyu selamat menjadi isteri pada hari Isnin, 12/08/13 jam lebih kurang 11.30 pagi dengan sekali lafaz...majlis resepsi pada 13/08/13 dan bertandang pada 15/08/13 juga berjalan lancar seperti dirancang.

Lama tak update blog, sedang cuba menyesuaikan diri menjadi isteri walaupun sekejap, seminggu je duduk sama pastu masing-masing terpaksa berpisah jauh atas tuntutan kerja. I really, really enjoy the moment being his wife, cook, doing house-chores and prepare myself for him before he came back from work. It was a hectic but a meaningful week of honeymoon on our own (honeymooning kat rumah sewa suami dulu sebab suami baru posting so tak dapat cuti). Alam rumahtangga sesungguhnya sangat berbeza tetapi amat indah. Hari ni cukup 14 hari saya bergelar isteri.

Kalau nak ikutkan jiwa yang tengah rindukan suami, confirm post ni panjang berjela boleh buat orang muntah hijau. ngeh ngeh. Btw, yuyu nak review ape dulu ye (bajet retis hihi)....tak sempat nak karang panjang-panjang so kena review satu persatu...

1) Wedding Attire
2) Dais & Room Decor
3) Official Photographer (OP)
4) Make Up
5) Hantaran - belum dapat gambar dari OP
6) Wedding's DIY

Ade ape lagi ye?

Sebelum yuyu buat review khas, yuyu tempek dululah gambar2 sikit sebagai pengubat renduuuuu...nanti ada masa lagi yuyu sambung ye! gambar daripada OP baru dapat sekeping dua je...yang lain dari iPad.






Gambar OP 



The Man of My Life


Nanti yuyu update lagi ye!
Assalamualaikum :)


10 comments:

Diyana said...

yeeee~ kawen sgt best... hehe

baju sgt cantik... suka nya (^_^)

orked violet @ SYA said...

yang, cantekk nye bajuuuu!!!

c..i told ya. bj yuyu mesti gempak punye. cantek!! mcm cindrella =)

Ijiyu said...

DIYANA: TQVM diyana :)

SYA : amboi sha cinderalla katanye...hihi tq my dear. good luck on your wedding preps yeah!

Cik Puan Tqah said...

congrats dear

Miss Dilla said...

cantiknya baju yuyu! congrats dear....:)

Ijiyu said...

CIK PUAN TQAH: Tq dear :)

MISS DILLA : Tq awak :)

:: Dhiya :: said...

Salam sis,
D sukaaaaa sgt baju tu. Tak sabar nk tgu review.

Ijiyu said...

DHIYA: Tq D nanti akak cuba review cepat2 ye...tgh tunggu gambar dari OP tu yg lambat sikit...

(●*∩_∩*●) said...

Tahniah yuyu :)
Selamat membina keluarga sakinah yg diredhai Allah...dan semoga mendapat anak2 penyeri hidup yg comel :) cantik sgt baju yuyu! :)

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

Cantik :)

Yang Berkongsi

Barakallahu lakuma wabaro ka 'alaikuma wa jama'a baina kuma fi khair

Daisypath Anniversary tickers

Next HoneyMoon

Daisypath Anniversary tickers