Friday, May 11, 2012

Hand Bouquet

Bismillahirrahmanirrahim

"A bride with a hand bouquet (HB) is like a girl with dimples! " - yuyu

Which simply means, takde takpe, tapi kalau ada lagi cantik!

Ok tak peribahasa jadian ni? Hihii..suka suki je! I never know the history of HB itself but as far as I know, HB ni menjadi BEST FRIEND paling terapat dan ter-erat for a girl/ woman or bride holds in her hands sepanjang majlis berlangsung.

Usually masa hari-hari 'besar' like E-Day, Reception or Nikah, memang pihak yang suweet i.e perempuan akan pegang bunga tangan ni kan. I think, maybe sebab HB sangat membantu menghilangkan kekakuan a girl yang tengah berdebar-debar esp bila tumpuan terarah pada diriku ini. eh tibe feeling femes. ;p

Kalau menggigil, HB tolong sembunyikan. Kalau nak bergambar, HB jadi props yang sangat sweet. Afterall, women and flowers were like isi dan kuku. We/Us looks serasi bersama kan. So indirectly menambahkan seri wajah. Yolah tu!

This entry should be a 5 minutes entry so I'm talking too much now. Ok since banyak sangat kebaikan HB ni, yuyu pun nak jugak satu! And below is my dream HB for my E-Day...

Light Yellow Roses + Turquoise Blue Ribbon sbb it suits my outfit karerrr.
(kalau tak dapat rose Hydrangeas pun I like!)

Idea Siti Zainal  ; Sumber: Google jaa

Ada tak girls yang tahu mana-mana SUPPLIERS FRESH FLOWER dekat area Kota Bharu? Nak contact num pleaseeee! I've been googling since last week tapi still tak jumpak2. Uhuuhu..kalau tak melepaslah, terpaksa cantas rumpus depan rumah buat HB,  ;'( sob sobs...ok melampauzz haha

...and a bride without a hand bouquet is like?

ok you all sambung! 


Ikhlasly,
Yuyu VeryLawa

No comments:

Yang Berkongsi

Barakallahu lakuma wabaro ka 'alaikuma wa jama'a baina kuma fi khair

Daisypath Anniversary tickers

Next HoneyMoon

Daisypath Anniversary tickers