Sunday, June 17, 2012

Breathtakingly Gorgeous Dresses by Nurita Harith

Bismillahirrahmanirrahim

Day by day, the more 'research' I did for wedding attire, the more awesomeness I found! The more study I did the more big names designer I came to know....and for sure it became the harder and tougher for me to choose one. argh I hate this! T_T  Only today, I get to know another big name designer; NURITA HARITH. Padahal dia dah lama femes ok! Haha shame on me. Sorry ye sebelum ni not care much. ^^ Jom usha!

* All pics were taken from NuritaHarith website.

Simple but adorable

Mermaid Dress



Sangat-sangat suke!

This is her Raya Collection for 2012, I just love the colour combination.

HEART this!!!!!
SPEECHLESS. *nganga & mimpi..

The options out there were too beautiful to be missed. Cant decide. still.

YUYU

10 comments:

Cik Tqah said...

sy suke yg last..mint green dear..my theme.. i loikee

ni@ @in said...

yg last tu cantik sgt2..kaler mint kalo tak salah ain..hehehe

Ijiyu said...

CIK TQAH: ya' right tqah, mint green! Oh cantik2....nak tiru nak tiru. haha (subject to iji's approval)



NIA AIN: yuyu pun suke yg last ain. org panggil peplum dress ke ni ek?
ade iras2 tp taktaula...yuyu tak pandai sgt. hehe..

Ijiyu said...

TQAH AND AIN:

My height is 150 je...sesuai ke pakai baju camni? takot nampak ketot...hahah

tapi mmg i heart sgt2 bju ni.

Renee Meow said...

agree sumer cantik...!! soft+classy+elegant... yg peplum last tu serious cute, and sesuai utk u dear althou u 150cm.. ;)

Ijiyu said...

RENEE:

thanks again sudi komen kat sini.hehe. terharuuuu...

i do trust you (and i know u got tastee hehe), hopefully cantik la dgn i yang fendek ni..hehe.

i dh terpikat dgn dress ni so much tp nanti nak consult dgn tailor yang jahit my e-day dress dulu mcmn...

Nurita Harith quoted that dress for MYR 1200. i think that was affordable enof but im not sure that price include the material or not.

will try to research more kot2 blh jimat lagi (hehe kedekuttt)

btw, cantik tak kalau at the upper part (dari pinggang ke atas) i pakai lace?

Renee Meow said...

hehe welcome2... ;p

no worries, ala 150cm xde la pendek sgt, plus bdn u slim xpe.. mmg design top pendek sesuai untuk gadis2 petite mcm u.. ;)

yup2 u shud survey2 lagi tailor mane yg bleh buat camni dgn harga yg murah.. sbb design dia xbrape complicated pun..

kalau u nak buat top lace, ok tp yg part kelopak kembang2 tu better stick to plain material chiffon or material yg nurita harith pakai tu..baru nampak flowy2 gitu. xpun atas plain material, n then untuk kain u pakai lace mermaid cut. xpun buat mcm nurita punye with patch lace pun dah ok.. just my opinion.. ;p

Ijiyu said...

waaaah cepatnye reply! thanks a lot reneeee! :)

yeah im thinkin + agree with the same:

a) buat top lace - and as you mention, part kelopak tu tak payah buat lace nanti dah tak nampak manje2 hehe; or

b) exactly like NH design cuma patch lace jaa... - i suke yang ni sebab lagi JIMAT, i can do the beadswork on my own..(tak pandai pun tapi sikit2 tu bolehlaa hee)


again tqvm renee. :)

Renee Meow said...

heheee.. tgh stress keje, so tgh lepak2 jap tu yg pantas je.. ;p

since u bleh buat patch lace sendri, y not kan? lagi jimat.. ;)

miza aminudin said...

Hi, may i know how much is nurita harith's wedding dress? Roughly la. Thanks

Yang Berkongsi

Barakallahu lakuma wabaro ka 'alaikuma wa jama'a baina kuma fi khair

Daisypath Anniversary tickers

Next HoneyMoon

Daisypath Anniversary tickers