Friday, June 1, 2012

Review: Hantaran Tunang (from Me to Him)

Bismillahirrahmanirrahim

Hantaran Iji pada Yuyu 7 dulang berbalas 9 dulang. Yuyu gubah sendiri je, nak tempah tak tahu kat mana,  plus nak jimatkan kos. hehe. Buat sendiri lagi puas hati & boleh ikut kemampuan poket sendiri. Lagipun it has always been my dream to do all this stuff on my own, its part of my interest :)

Tema hantaran yuyu Biru Silver beralas BANTAL HANTARAN kaler hitam yang Yuyu pernah review kat blog ni. Yuyu pilih biru silver sebab nak padankan dengan tema baju Biru/Hijau Turqouise. Untuk hiasan, yuyu guna bunga yang ada glitters (dalam gambar tak nampak sangat glitters tu, kat luar sangat aummm hehe), riben biru, putih dan hitam, manik, pearls berantai so on and so forth.

Ok tak nak cakap panjang, jom kita tengok hasil gubahan yuyu yang tak seberapa..hehe sepadan la dengan  first timer macam yuyu kan. Dekat descriptions yuyu tulis sekali tempat yuyu beli hantaran untuk rujukan kawan2 yang lain (sorry tak sempat ambik gambar full, yang ni masa separa siap);

Kemeja Jeep
Parkson Alamanda

Bekas Kaca Coklat (Before)
Parkson Alamanda

Tuala Set of 3 sizes
Parkson Alamanda

Kain Baju Melayu
First Impression Semua House

Buku-buku Agama
MPH Alamanda

Bekas Coklat (after)
Pantai Timur Shopping Mall

Buah Epal & Anggur
Pantai Timur Shopping Mall

Cupcakes - huruf G dah missing sebab terloncat dalam kereta hehe
Tempah with officemate, Kak Az.

16 pcs of cupcakes
Sebab Kotak dah agak lembik kat bucu2 yuyu cover dgn riben.

Cincin Silver Permata Delima pilihan iji  (Kota Bharu) &
5 pcs of Butang Baju Melayu (Pameran Pengantin PICC 2012)

Bekas Cincin yuyu gubah sendiri :)

Full 9 dulang
 Lagi satu SEJADAH digubah menjadi tanjak oleh Ainun, hosmet yuyu.
Sorry takde gambar penuh..

Berhempas pulas menggubah hantaran dan mencari idea adalah sangat menyeronokkan sebenarnya. Even tak grand / cantik macam orang lain tempah, personally yuyu sangat berpuas hati sebab ni hasil kerja tangan yuyu sendiri. Lepas balik kerja terus 'terkam' hantaran..hehe..sekarang bila dah engaged...balik rumah rasa sunyi macam takde ape nak buat...ruang tamu dah tak bersepah lagi...rindunya saat tu! :(

Big Thanks to Rai, Ainon and Mai yang tolong yuyu siapkan hantaran ni....hantaran ni best kalau buat ramai-ramai dan minta pendapat kawan-kawan.. :)

Selamat Menggubah kawan2! 

p/s: Nanti yuyu update hantaran tunang from Iji to me coz 3 of them yuyu tolong gubahkan. :)

1 comment:

Nn said...

semuanya cantik. selamat menempu alam pertunangan....

Yang Berkongsi

Barakallahu lakuma wabaro ka 'alaikuma wa jama'a baina kuma fi khair

Daisypath Anniversary tickers

Next HoneyMoon

Daisypath Anniversary tickers