Sunday, February 17, 2013

Of Preps: Wedding Attire Shopping

Bismillahirrahmanirrahim

Salam all. :)

Alhamdulillah semalam dah settle bab shopping kain. Tak pening dah nak fikir kaler. 
Went to Jakel KL with fiance. Actually tak sangka dapat jugak shopping kain sama-sama. Before this I tak mengharap sangat to shop together since dia jauh dengan I tapi dah nak dekat-dekat nak kawen rezeki pulak Iji dapat better job offer in KL (anyhow still tak tau iji kena posting kat mana, mintak2 dekat area KL je)

Singggah makan dekat Umai dulu with my family.
Me styling Melly maxi dress by VeryLawa

 Hasil tangkapan dari jam 1.30 sampai 5 petang. 
Nasib baik K.Nor hepi je melayan since we all dah kenal lama.  

We chose pastel color for my side. zamrud for Iji's side.

Total damage semalam 1.6 k. Tu pun kami dapat designer's price sebab my mom pemborong tegar Jakel. 

Kain tandang pun dah beli sekali cuma untuk lining baju I and Iji's baju melayu belum beli sebab takde kaler. Zamrud susah sangat nak carik. I baru beli lace and chiffon. Uish ramai sangat orang kawen sampaikan stok kaler yang best-best pun dah banyak habis. Untungler Jakel! ;p 

Lepas beli kain kami terus pegi cari tailor untuk suit Iji. We choose Omar Ali depan masjid India. Upah dia ok la. Nanti 16 March boleh fitting.

Done that part, I legaaa sangat sebab baju reception my side dah siap beli. pasni nak kena shopping untuk lining bertandang, tudung & embellishments pulak.

Minggu depan I pegi beli ni juga. nanti family I semua pakai ni :)

I got to know dekat Plaza GM crystals, beads, pearls semua murah-murah (look for a high quality pearsl/beads/crystals). Betul ke? beza banyak tak dengan price dekat Kedai Bunga Reben? and swarovski ade tak kat Plaza GM? anyone got experience?

Till then, jumpa lagi :)

4 comments:

Kasihnya Cinta said...

Assalammualaikum, boleh share tak...harga kain songket tu. Cantik!

B2B Brunei.
www.ceriteracinta2002.blogspot.com

Ijiyu said...

hi dear songket ni quite pricey tp mmg cantik. I dapat harga diskaun rm55/meter. nak jimat sikit i match dgn plain fabric rm20/meter. tp mmg puas hati u. lawa..sepasang RM150

Kasihnya Cinta said...

Tq sangat". InshaAllah, kalau ada kesempatan nanti I pergi shopping dekat situ.

norsyazwani yazid said...

Yup. Plaza GM got. Sgt murah then kedai reben bunga..kt sne diaorg jual per strail instead kedai bunga yg jual by packaging kecik2.. And sana semua borong.. Mcm cth rm1.60/strail tp mesti kene ambil 12strail bru dpt harge tu..

Yang Berkongsi

Barakallahu lakuma wabaro ka 'alaikuma wa jama'a baina kuma fi khair

Daisypath Anniversary tickers

Next HoneyMoon

Daisypath Anniversary tickers